• Deze kop had in mei van dit jaar ook prima boven het verslag kunnen staan. Toen speelde VVZ'49 tegen DEV met het kampioenschap in zicht teleurstellend met 2-2 gelijk, terwijl het met rust ook 0-5 had kunnen/moeten staan. Delano kreeg toen zeer onterecht rood en toen Delano in de rust om uitleg vroeg, vond de DEV keeper het nodig om zich er mee te gaan bemoeien. Dat hij dit op discriminerende wijze deed, deed eenieder die dit hoorde bijna ontploffen. Dat deze brave borst vandaag voor de wedstrijd de kleedkamer in kwam lopen om zijn excuses aan te bieden, siert de mens dan ook wel weer.

    VVZ kwam prima uit de startblokken. Een begin waarbij beide ploegen elkaar wat aftasten, leidde naar de eerste kansjes voor VVZ. DEV loerde vooral vanuit een gesloten verdediging op de counter. Nadat VVZ in het eerste kwart van de wedstrijd al zeker 3 keer de mogelijkheid gehad had om te scoren (Floris, Stefan en Luuk) dacht de spits van DEV dat zijn kansje voor de voeten viel. Vanuit (gehonoreerd) buitenspelpositie schoof hij de bal net voor de uitstormende Kazim (mocht onder de lat plaatsnemen voor de afwezige Oscar). Kazim pareerde de al afgefloten inzet maar kon een botsing met de spits niet voorkomen. Gevolg hiervan was een neus welke een flinke maat groter geworden was, en ogenschijnlijk gebroken is. Marco nam hierdoor de plek onder de lat in. VVZ ging verder waarmee het gestopt was. Kansjes creëren, maar slordig zijn in de afronding. Doordat we ook slordig waren in de opbouw, kreeg DEV zowaar ook enkele kansen. Marco redde één keer bekwaam, en Steyn wist net een bal op tijd weg te koppen. Tien minuten voor de rust noteren we dan toch de voorsprong. Steyn kwam goed door over rechts, gaf een loepzuivere, maar moeilijk te behandelen voorzet op Floris. En Floris zou Floris niet zijn om deze moeilijke kans wel te benutten. Vanuit de lucht ineens op de pantoffel, verdween het leer strak onder de lat tegen de touwen,0-1. Voor de rust noteren beide teams nog één kansje, maar daar bleef het bij.

    De tweede helft was er eentje van iets mindere kwaliteit. Gevolg van de hoge temperatuur, opgewaardeerd door een (stroperig) kunstgrasveld. Delano kwam in het veld voor de geblesseerde Anas en later in de tweede helft zou Joey binnen de lijnen komen voor Floris. Kansen bleven er komen voor VVZ, maar vele werden al vroegtijdig afgevlagd door de DEV grensjager. Als er dan een scheidsrechter op het veld loopt, die elk vlagsignaal klakkeloos overneemt, kan dat wel eens irritatie opwekken. Zelfs bij een loopactie van eigen helft ging de vlag omhoog. Joey maakte aan alle DEV-illusies een einde door 12 minuten voor het eindsignaal de 0-2 binnen te schuiven. Linksback Stan denderde op zijn laatste adem mee naar voren, gaf een zuivere voorzet op de geheel vrijgelopen Joey en laatstgenoemde liet zien wat Luuk eerder in de wedstrijd niet lukte. Hij schoof de bal wel langs de uitstormende keeper,0-2. Twee doelpunten, twee assists van beide backs.

    Het was vandaag nog niet oogstrelend, maar zoals John van Loen zegt: “We hebben lekker nog bijna drie weken, dan moeten we er staan”.

    Volgende week spelen wij de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen FZO. Zij wonnen de eerste wedstrijd met 5-3 van de Posthoorn.

    Foto's van de wedstrijd:Klik HIER