• De bal rolt weer. Wind de grootste tegenstander van VVZ'49 EN Bunnik'73

  29 jan 2022 Robert Jan Boers
 • We mochten weer !! Na een aantal trainingen stonden vandaag twee teams voor het eerst sinds (te) lange tijd weer op het veld. De KNVB heeft gesproken en bepaald dat de competitie op zaterdag 19 februari weer van start gaat dus dat betekent dat de technische staf nog een aantal weken de tijd heeft om het team klaar te stomen voor een hele lange eindsprint van de competitie. De eerste oefentegenstander was vandaag het 24 jaar jongere Bunnik'73.

  Het zou vooral een wedstrijd worden met veel fouten en balverlies. De koude en harde wind was daar zeker ook debet aan , maar ook het gebruikelijke wedstrijdritme ontbrak logischerwijs. Het windvoordeel was de eerste helft voor VVZ'49. Van een viertal redelijke aanvallen werd de helft doeltreffend afgerond. Jip van Schadewijk opende de score en even later prikte Rick Alvarez de 2-0 binnen. De warme thee in de rust was zeer welkom. 

  De tweede helft had VVZ veel meer moeite om voetballend tot daden te komen. Bunnik kwam via een mooie kopbal op 2-1 en Yordi Verheijen schonk hoogstpersoonlijk de bal aan Bunnik om de gelijkmaker binnen te werken. De wedstrijd leek in een gelijk spel te eindigen toen Laurens over rechts nog éénmaal mocht opstomen. Zijn voorzet vond de geheel vrijstaande Bas die de bal schitterend tegendraads over de keeper in het netje deed ploffen. De frustratie van zijn eerder gemiste (en veel grotere) kans was verdwenen. Direct na de aftrap floot de uitstekend leidende scheidsrechter Lucas Pais (18 jaar) voor het einde.

  En met Lucas Pais hadden wij vandaag wederom een zelf opgeleid talent binnen de lijnen. Dit keer als scheidsrechter. Lucas begon met fluiten toen hij een jaar of 14 was. En dan sta je een paar jaar later ineens bij je eigen clubje op je 18e (!!) het vlaggenschip te fluiten, dat terwijl je zelf wekelijks in onze JO19-1 speelt. De complimenten kwamen van beide teams, dus heeft hij het uitstekend gedaan.

  Het publiek wat de koude wind getrotseerd had, werd vandaag niet echt verwend.De grote winst van vandaag was dat de groep weer speelminuten in de benen heeft gekregen en dat de kantine vandaag weer open mocht.Dat laatste was vooral na afloop weer te merken.

  Volgende week spelen wij een oefenwedstrijd tegen Cobu Boys in Amersfoort. Aftrap is 14.30 uur.