• Daniel Verduijn en Daan van der Vliet winnen topscorer en keepers trofee.

  10 jun 2024 Robert Jan Boers
 • Een einde van een seizoen brengen altijd de nodige cijfertjes met zich mee. Al seizoenen lang worden alle doelpuntenmakers en tegendoelpunten bij de senioren bijgehouden in in een lijstje gedropt. Sinds het seizoen 2012-2013 worden in deze lijstjes de "topscorer van het seizoen"en de "minst gepasseerde keeper van het seizoen" bijgehouden. Sinds dit seizoen noteren wij zelfs ook de resultaten van de zaalteams, zij het wel dat deze resultaten met een factor 0.5 berekend worden. 

  Dat de zaalvoetballers deze actie met enthousiasme begroet hebben, bleek wel in de strijd om de topscorerstitel. Het leek een strijd te worden tussen Floris de Boer (VVZ'49 1) en Daniel Verduijn (VVZ'49 zaal2) . Floris de Boer was op dreef. Hij maakte zijn come back na een beenbreuk pas tegen de winterstop, maar scoorde er aardig op los. In 13 wedstrijden scoorde hij maar liefst 23 keer en hij leek de topscorers titel voor het oprapen te hebben. Totdat het noodlottige voorval in de thuiswedstrijd tegen SVMM zich voordeed en Floris de laatste drie wedstrijden vanaf de kant moest toekijken met een vervelende blessure. Het team van Daniel Verduijn kreeg daar weet van, lanceerde de goaltjesdief in hun laatste twee wedstrijden en de 11 doelpunten die hij in deze wedstrijden scoorden waren net voldoende om over Floris heen te gaan. Naud de Groot van VVZ'49 JO23-1 pakte op gepaste afstand het virtuele brons.

  1) Daniel Verduijn (VVZ'49 zaal2)  24 (48 doelpunten)

  2) Floris de Boer (VVZ'49 1) 23 doelpunten

  3) Naud de Groot (VVZ'49 JO23-1) 13 doelpunten

   

  Bij de keepers was de strijd om de wisseltrofee minder spannend.

  Daan van der Vliet, de boomlange doelman van VVZ'49 1, draaide heel lang fier aan kop mee met een moyenne van rond de één tegendoelpunt per wedstrijd. Gedurende het einde vanhet seizoen naderde, liep dit gemiddelde wel wat op, maar met een gemiddelde van 1.29 tegendoelpunt per wedstrijd bleef hij Sam Veldhof van VVZ'49 JO23-1 ruim voor. Sam "scoorde" een gemiddelde van 1.63. Leon Linders (VVZ'49 zaal1) kreeg gemiddeld 3.38 doelpunten tegen, maardoorberekend met de zaal factor 0.5 kwam hji op een gemiddelde van 1.69 uit.

  1) Daan van der Vliet (VVZ'49 1) 1.29 tegendoelpunten

  2) Sam Veldhof (JO23-1) 1.63 tegendoelpunt

  3) Leon Linders (VVZ'49 zaal1) 1.69 tegendoelpunt

  Door het enthousiasme bij de zaalafdeling hebben wij besloten dat de doelpuntenmakers bij de zaal een aparte topscorerstrofee krijgen. Deze stand zal bijgehouden worden in een aparte ranglijst. De zaalkeepers noteren wij wel gewoon tussen de andere keepers, net als dit seizoen met factor 0.5.

  Daniel en Daan hebben inmiddels hun wisseltrofee ontvangen en mogen daar een seizoen lang van genieten.Beide nogmaals van harte gefeliciteerd !!

  Voor de complete ranglijsten, klik HIER