• Gisteren stond de wedstrijd tegen de dames van Eemnes op het programma. Met een selectie van 13 dames stapten we in de auto richting Eemnes. We moesten het vandaag doen zonder de zieke Luca en Lindy, maar ook zonder Monique en Maartje(andere verplichtingen).

  Eemnes heeft een mooi complex; drie kunstgrasvelden, ruime kleedkamers en een gezellige kantine. De zon scheen ook nog volop, dus alle facetten waren aanwezig om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

  Om 16.00 uur floot de scheids voor de start van de wedstrijd. We startten met de zon in het gezicht, maar gelukkig had keepster Jacqueline haar petje en zonnebril paraat. We konden van start!

  Al snel bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Er werden hier en daar wat speldenprikjes uitgedeeld, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. 
  Eemnes leek op daarna wel op voorsprong te komen, maar door uitstekend vlagwerk van Lindy werd dit doelpunt afgekeurd. Buitenspel.

  Toen was het onze beurt. Een afgeslagen voorzet belandde bij de corner vlag, Merel zag er nog brood in en ging er achteraan en zette de bal nogmaals voor. De verdediger van Eemnes kon de bal niet opruimen, waardoor de bal in de voeten van Kim belandde. Zij zag Roos vrij staan en die schoot keurig binnen in de verre hoek, 0-1!

  Wij hadden toen het overwicht. Het balbezit was voor ons en ook hadden we de grootse kansen om de tussenstand te vergroten. Na dik een half uur liet Nadjesta van zich spreken. Zij werd met een lange bal de diepte ingestuurd, zag de keepster ver voor haar goal staan en van een meter of 25 schoot ze de bal prachtig over de keepster in het goal, 0-2!

  Kort hierna volgde de aansluitingstreffer van Eemnes, waardoor we met een 1-2 tussenstand gingen rusten. 
  Een aantal omzettingen qua bezetting en de gebruikelijke peptalks werden gegeven. Die punten moesten mee naar Soest.

  Hoe mooi die peptalks ook waren, het begin van de tweede helft was slecht te noemen. Vanaf de aftrap had Eemnes een levensgrote kans om de 2-2 binnen te schieten, maar de linksbuiten was gelukkig ook niet scherp begonnen. 
  Toch volgde al snel de gelijkmaker. Totaal onnodig.

  Wat volgde was een spannend laatste half uur. Beide ploegen gingen voor de winst. En het was VVZ die aan het langste eind trok.

  De aanval begon bij Lydia. Met een inworp bij de middellijn stuurde ze Kim de diepte in. Die speelde haar directe tegenstander uit en vanaf de achterlijn zag ze Merel bij de eerste paal vrij staan. Met een lage voorzet werd de spits bediend. Merel stond met haar rug richting het goal, maar schoot de bal miraculeus met haar punt/buitenkant/uiterste nopje schitterend over de keepster in de kruising. Prachtig uitgespeeld doelpunt!

  Het was toen vooral werken geblazen. We vochten met zijn allen om de winst binnen te halen. In die strijd kregen we zelfs nog 4 levensgrote kansen om de voorsprong te vergroten. Maar 2 schoten van Nadjesta, een kopbal van Kim en een schot van Judith werden telkens op het nippertje gered door goed verdedigend werk van Eemnes. Helaas.

  Achterin hielden we het goed dicht. Mazzy had de sterke spits goed onder controle en anders was Mindy er als de kippen bij om de bal op te ruimen.

  De eerste drie punten zijn binnen! Een sportieve wedstrijd en een echte teamoverwinning. Heerlijk.

  Volgende week mogen we weer aan de bak. Ditmaal tegen Wasmeer. We spelen dan om 11u thuis. Tot dan!