• Nog nooit in het prille wedstrijdverleden tussen de oldtimers van VVZ’49 en FC Aalsmeer was er een winst voor de groen/witten uit Soest. Aalsmeer beet altijd stug van zich af, wist het spel van VVZ dusdanig te ontregelen, zodat er altijd een winst partij kon worden bijgeschreven aan de bewoners  van het dorp waar voorheen Joop v.d. Ende de scepter zwaaide, maar waar nu weer, net als vroeger, de bloemenboeren het dorp levend houden.

  Aalsmeer had een bewogen seizoenstart. Nestor van hun team, gentelman Dolf, is hun een aantal weken geleden ontvallen. Altijd geleefd voor de sport, werd een beroerte hem toch fataal. Deze trieste gebeurtenis staat in het niet met de behaalde resultaten, maar na een minuut stilte vorige week en getooid met rouwbanden, wisten zij het sterke Parkstad met een  3-1 nederlaag naar huis te sturen. Onbedoeld of niet, maar sommige situaties maken je sterker dan welke training ook.

  De VVZ '49 veteranen wensen de nabestaanden, teamgenoten en vrienden van Dolf veel sterkte toe.

  Vandaag dus bij VVZ’49 op bezoek. Nooit makkelijke wedstrijden voor de Soesters. Victor was afwezig, maar verder was de voorhoede compleet. Achterin ook volop keuze, en zelfs de luxe om Wout op Non Actief te zetten werd benut.

  Aalsmeer was helemaal niet de mindere. VVZ was zeer sterk in de aanval. Na een kans of zeven lagen er al drie in het netje, Aalsmeer had zeker niet minder balbezit, maar verdedigend stonden wij goed en vooral Mark en Daniel verrichtte veel vuil werk. Doelpunten van Johannes en Dirk (2x) zetten ons op comfortabele voorsprong en nadat Aalsmeer ook het Soester netje had gevonden, zette Johannes de 4-1 tussenstand op de borden. Niets aan de hand, Aalsmeer wel gevaarlijk tot de zestien, maar verder kwamen zij amper.

  De tweede helft was het een ander verhaal. Aalsmeer was veruit de betere en VVZ wist daar maar zeer moeizaam onderuit te voetballen. De 4-2 kwam op de borden (nalatig verdedigen), maar de ingebrachte Danny counterde samen met Johannes en Gunther naar de 5-2. Een klein kwartier voor het einde, na vele gesmoorde Aalsmeer aanvallen,  scoorde Aalsmeer op schitterende wijze de 5-3, maar het counterende antwoord kwam van VVZ. Wederom Danny scoorde de 6-3.

  Vooral de tweede helft was het balbezit voor Aalsmeer, maar zoals er door de wisselspelers van Aalsmeer al werd geopperd, we hebben het "hardlopen" verloren. Johannes bleek vandaag de grote plaag voor de bloemenhandelaren en als je dan verdedigend overeind blijft (uitblinkers Mark, Martin, Wim K. en Robert Jan), dan blijven er onderaan de streep vanzelf drie punten over. Complimenten ook naar beide(!!) scheidsrechters van vandaag. De wijze les van vandaag is, dat ze allebei een puike eerste helft op de mat hebben gelegd.

  Dit mooie resultaat werd afgesloten met een borrel in de kantine, en een goede hap eten in de Kuil. Het was weer een mooie zaterdag, volgende week weer ??

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan

  Hans B (’45 Evert H.), Mark , Wim H.(’45 Hans H.), Evert P.

  Gunther , Daniel , Martin.

  Johannes , Dirk (’45 Danny)  , Arjan