• Een jaar geleden zou je bij Corona in het voetbal gedacht hebben aan een leuk Mexicaans provincieclubje waar een uitgebluste Nederlandse vedette nog een zaak pensioenpeso’s ophaalt. Maar inmiddels weten we helaas beter. De opstellingen in de Eredivisie kunnen pas gemaakt worden na de wekelijkse corona testuitslagen en ook in onze regio is de impact groot. De Baarnse derby werd uit vrees voor te veel toeschouwers uitgesteld, bij de derby Hees-VVZ zijn maar 100 thuissupporters welkom en SO Soest speelt voorlopig zonder publiek. Helaas maar het is uit veiligheid even niet anders.

     Ook de voorbereiding van de 15-2 werd danig door Corona verstoord. Drie spelers haakten een dag voor de wedstrijd af; in quarantaine afwachtend op testuitslagen. Omdat zelfs de hele wedstrijden van 14-1 en 14-2 werden afgelast door Corona perikelen konden we last minute nog drie spelers en een keeper lenen om met genoeg manschappen af te kunnen reizen naar Nieuwland.

     De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. VVZ nam weliswaar een snelle voorsprong maar Nieuwland ging op jacht naar de gelijkmaker. Met piepen en kraken werd de voorsprong vastgehouden. De tweede helft was een heel ander verhaal. Het ingeleende trio Sil, Pepijn en Niek waren nu gewend aan de meer fysieke stijl van een jaar oudere ploeg en namen het team op sleeptouw naar de overwinning. Ondanks klein van stuk maar vasthoudend en met gif spelend, werd de defensie en het middenveld van Nieuwland door de drie musketeers helemaal zoek gespeeld. De eigen spelers raakten hierdoor ook geïnspireerd en stegen boven zichzelf uit. Keeper Wisse hoefde in de tweede helft amper meer in actie te komen maar wist toch een doorgebroken speler nog te weerhouden van scoren. Met een eclatante 7-1 zege werden de drie punten mee naar huis genomen.

     Een mooie opsteker na de bekersof om de competitie zo te beginnen. En nu is het zaak om deze inspiratie mee te nemen naar volgende week