• Corona update 13-10-2020


  De ziekenhuizen stromen weer vol. Gewone operaties worden uitgesteld. Het gaat niet goed, hierdoor is de overheid wederom genoodzaakt om strenge maatregelen te treffen. Ook bij VVZ '49 kwamen wij steeds meer in aanraking met het virus en we zagen steeds meer wedstrijden worden afgelast. Een veilige omgeving en de gezondheid van onze leden staat natuurlijk boven de grote wens, om samen te genieten van onze vereniging.

  Het kabinet heeft deze regels voor het sporten per 13 oktober 2020 ingesteld.

  • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
  • Sport alleen. Of in een team van maximaal 4 mensen.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Dit geldt voor mensen van 18 jaar en ouder.
  • De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar.
  • Zij mogen wel in grotere teams sporten.
  • Of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
  • Sportkantines zijn gesloten.
  • Douches en kleedkamers zijn gesloten.

  Dit zijn de regels vanuit de overheid. De KNVB werkt nu hard aan een verduidelijking van de maatregelen voor het voetbal en verwachten ergens deze week met berichtgeving te komen. Ook de gemeente Soest zal ons deze week nog informeren. Zodra wij meer weten, zullen wij jullie via de website op de hoogte houden.

  Per woensdag 14-10-2020 gelden de volgende richtlijnen op VVZ '49.

  • Kantine, Kleedkamers en toiletten gesloten.
  • Alle trainingen zijn afgelast voor de O19 en senioren elftallen.
  • De trainingen van de jeugdelftallen tot en met de O17 gaan wel door.
  • Volgens de eerste berichtgeving is het spelen van onderlinge wedstrijden binnen je eigen vereniging wel toegestaan voor spelers onder de 18 jaar. 
  • Voor zaterdag 17 oktober hebben wij besloten om het complex gesloten te houden en geen onderlinge wedstrijden toe te staan in afwachting van de berichtgeving vanuit de KNVB en de gemeente. 
  • Ons complex is alleen toegankelijk voor leden die gaan trainen. Kom omgekleed naar de training en verlaat het complex direct na de training.
  • Geen toeschouwers of bezoekers toegestaan, ook niet tijdens trainingen.
  • Techniek trainingen die op vrijdag gepland stonden worden tot nader order opgeschort.

   

  Onderstaand het officiele bericht vanuit de KNVB:

   

  Vanwege de verder oplopende landelijke besmettingscijfers heeft het kabinet zojuist extra maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen raken het amateurvoetbal wederom hard.

  Uiteraard roepen deze maatregelen ook een hoop praktische vragen op. In overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS wordt er hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Hier zullen we jullie de komende dagen verder over informeren.

  Amateurvoetbal geen brandhaard
  Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers konden voetballers de afgelopen weken eindelijk weer op een verantwoorde manier de sport beoefenen die ze zo leuk vinden. Ondanks een aantal coronagevallen en nog meer spelers die uit voorzorg in quarantaine moesten, is het afgelopen weekend zo’n 80% van de geplande wedstrijden gespeeld.

  Uiteraard zien ook wij de sterk gestegen coronacijfers en snappen de noodzaak voor maatregelen. We zijn ons ervan bewust dat we alleen gezamenlijk het virus onder controle kunnen krijgen en dat ook het voetbal hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Maar het amateurvoetbal is duidelijk geen brandhaard gebleken daar de meeste besmettingen thuis, op het werk en bij vrienden en familie plaatsvinden. Op het zaalvoetbal na, worden alle wedstrijden in de buitenlucht gespeeld. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat men op het veld nooit lang binnen de 1,5 meter afstand van elkaar verkeert en dat sporten aantoonbaar een goede invloed op de weerstand en gezondheid van mensen heeft. Daarnaast biedt het een gezonde uitlaatklep voor met name de jeugd die in deze tijd weinig kanten op kan.

  Gevolgen
  Nu in de samenleving de coronacijfers oplopen, kunnen we niet anders dan zo goed mogelijk doen wat we mogen doen; binnen de mogelijkheden de mensen veilig laten trainen. Daarmee hopen we dat versoepelingen van de maatregelen zich via de routekaart van het kabinet zo snel mogelijk aandienen. Een pauze van twee weken is voor de competities te overbruggen maar gaat dit veel langer duren, dan kunnen de negatieve gevolgen voor het sportieve en sociale netwerk dat amateurvoetbal heet wel eens structureel worden. We moeten de voordelen die het sporten en het amateurvoetbal bieden dan ook niet uit het oog verliezen. Niet tijdens de coronatijd en ook niet voor daarna.

  Zoals gezegd werken we hard aan een verduidelijking van de maatregelen voor het voetbal. Houd daarom de komende dagen de mail en onze speciale coronapagina www.knvb.nl/coronavirus goed in de gaten voor nadere informatie.

  Hou je haaks, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar.

  Met sportieve groet,
  KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND