• Eind vorig seizoen waren beide teams nog in mineur. VVZ ’49 en CDW degradeerden gezamenlijk uit de tweede klasse en zouden dit seizoen in dezelfde derde klasse mogen proberen om de weg naar boven weer in te slaan. Hoe toevallig, frappant en ook mooi is het dan, als beide teams in de laatste wedstrijd van het seizoen tegenover elkaar staan en met een onderling verschil van één punt strijden om het kampioenschap. VVZ ’49 had door het puntverlies van vorige week bij DEV Doorn het ene punt voordeel moeten afstaan aan CDW, zodat de Wijk bij Duurstedelingen aan een gelijk spel genoeg hadden. Winnen was het enige dat telde voor VVZ ’49.

  Het publiek was weer in grote getale richting (de volgeparkeerde) Eemweg gekomen. De ruim 600 toeschouwers werd een niet bijzonder goede, maar wel spannende wedstrijd voorgeschoteld.

  In de beginfase was het vooral aftasten. VVZ probeerde vanuit de organisatie met vooral goed voetbal kansen te creëren. CDW wilde VVZ vroeg opvangen, wat ze ook met regelmaat lukte. Na een kwartier spelen een zeer grove charge op Bjorn B. CDW-er Jens van Doorn mocht van veel geluk spreken dat scheidsrechter Vriesenga slechts geel trok bij een harde tackle, welke alleen maar de enkel van Bjorn raakte. Eén minuut later had zomaar de tweede gele prent voor CDW kunnen vallen na een (te) harde overtreding op Floris. De scheidsrechter deed dit af met een stevig woordje.

  De bedoelingen waren duidelijk bij CDW. Kostte wat het kost het kampioenschap binnen halen. Toch was de eerste slag voor VVZ’49. Floris werd schitterend op links weggestuurd en leverde een misschien wel nog mooiere voorzet af. De loopactie van Saddy was misleidend voor twee CDW spelers en de kopbal die hierop volgde was schitterend, 1-0. VVZ had zijn gewenste voorsprong. CDW had dan misschien wel iets meer balbezit, maar zelfs via een flink aantal corners wisten ze de bal maar niet richting doel te krijgen. De wedstrijd kabbelde richting de rust, zonder dat beide teams nog noemenswaardige mogelijkheden wist te creëren. CDW mocht zelfs de handen nog dicht knijpen dat de scheidsrechter een natrappende beweging van de eerdergenoemde Jens van Doorn niet met een tweede gele kaart bestrafte. Ook deze actie werd mondeling afgedaan.

  Na de rust had CDW Jens van Doorn achter gelaten in de kleedkamer. Tot twee keer toe balancerend op de rand van een veldverwijdering was een te groot risico om hem te laten staan. Het spelbeeld zou gelijk zijn aan de eerste helft. CDW wel iets meer balbezit, maar nog geen kans gecreëerd.

  Waar VVZ zijn eerste kans van de wedstrijd (19e minuut) doeltreffend wist af te ronden, was het bij CDW ook bijna raak met hun eerste kans. Alleen zij kregen deze pas in de 57e minuut en wij hebben Oscar. Al bewegend richting de rechterkant, zag hij de bal links van hem voorbijgaan. Met zijn grote teen wist hij a la Cassilas de bal nog te beroeren en een doelpunt te voorkomen.

  VVZ leefde nog en zou zelfs in het volgende kwartier de wedstrijd kunnen beslissen. Allereerst schoot Sebastiaan een vrije trap op de vuisten van de keeper, even later krulde Jordy een vrije trap in het uiterste hoekje. Met een goede save en met hulp van de paal redde de CDW doelman zijn ploeg. Bij een poging de rebound te veroveren kreeg Kevin geel.

  Weer een drietal minuten later een goede aanval van VVZ. Een voorzet werd matig door de CDW keeper weg gebokst, terwijl Saddy onderwijl onderuit werd getrokken. Bjorn F. veroverde de bal, zette goed door en met de keeper ver buiten zijn doelgebied vlak voor zijn voeten en alleen een tweetal spelers voor de goal schoot Bjorn F. de bal strak op de paal. Tot drie keer toe de kans dus om de wedstrijd te beslissen.

  Ondertussen was Floris vervangen door Luuk en in het laatste kwartier bracht John van Loen ook nog Joey en Thijmen binnen de lijnen als verse krachten. Jordy en Bjorn F. mochten vanaf de bank de laatste spannende minuten meemaken.

  De klok tikte door. CDW wist VVZ terug te dringen tot aan de eigen "zestien" en ze kwamen er nog maar sporadisch uit. De klok stond al op de 87e minuut.

  Een lichte schouderduw deed een CDW speler op de bal staan en ging onderuit. Dit keer zag de scheidsrechter hierin wel een overtreding, net buiten de zijkant van het strafschopgebied. De bal verdween echter via de vuisten van Oscar over de achterlijn. De corner die volgde bleek dodelijk. Nog wel uit de doelmond gekopt, maar feilloos ingeschoten door met tulband getooide Roan van Zalingen. Een kluwen aan VVZ-ers zagen de bal aan zich voorbijgaan, inclusief keeper Oscar. CDW had met hun tweede doelpoging binnen de palen hun kampioensgoal.

  De klok stond al op minuut 89 toen er weer werd afgetrapt. Alles wat groen wit was mee naar voren, met alle risico’s van dien. Een kans kregen ze niet meer, sterker nog, CDW wist in een flinke overtal situatie nog de 1-2 te maken ook. Een doelpunt dat helemaal niks meer uitmaakte. VVZ droop gedesillusioneerd af.

  De felicitaties, bloemen, medailles en kampioen-shirts zijn voor CDW. Voor VVZ rest nu alleen nog de mogelijkheid om via de  nacompetitie alsnog de stap richting de tweede klasse te maken.

  Aan John van Loen de taak om zijn teleurgestelde team weer op te peppen en klaar te stomen voor aankomende zaterdag. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie speelt VVZ thuis tegen OSM’75 uit Maarssen. Aftrap 14.30 uur.

  VVZ’49:

  Oscar Kooij , Stan ter Huurne , Ruben de Goede , Kevin Schimmel , Bjorn Bosman , Sebastiaan Kolff , Jordy Schimmel (80 Joey v.d.Bedum) , Uzeyir Ilbay , Bjorn Frolich (’83 Thijmen Volmer)  , Floris de Boer (’60 Luuk Ouderdorp) , Saddy de Koning.

  Foto's van de wedstrijd: Klik HIER