• 6 punten wedstrijd

  Iedereen was zich er vooraf van bewust. ’t Gooi stond puntloos onderaan en moest verslagen worden wilden wij nog iets van de lang onderbroken competitie maken. ’t Gooi had een paar oefenwedstrijden gespeeld waarin zij vertrouwen kregen. VVZ’49 was minder gelukkig in de oefenwedstrijden. Vooral organisatorisch was het nog niet crescendo . Dit laatste was ook vooral voer voor in de wedstrijdbespreking.

  Dompertje vlak voor de rust

  Hoe groot is de spanning als je weet dat je eigenlijk MOET winnen. Puntverlies is geen optie. Na enkele minuten schonk  Saddy Schenouda al  een niet te missen kans, maar hij faalde toch.VVZ heerste op het veld, maar vooral nummer 9 van ’t Gooi (Maxenzo Pinas) was een plaag voor de gelegenheids-rechtsback Dylan. Naargelang de 1e helft vorderde kwam Dylan beter in zijn rol was het grootste gevaar geweken. Shenouda had de score kunnen openen maar wilde het achter zijn standbeen  langs te mooi doen. Saddy had tot twee keer toe de mogelijkheid om de score te openen. De eerste werd (onterecht) afgevlagd en de tweede inzet was te slap. De speldenprikjes van ’t Gooi waren er wel, maar niet gevaarlijk genoeg om ongerust om te worden. Tot VVZ tien minuten voor de rust een onnodige corner weggaf. Kort genomen de zestien ingebracht en uithalen in de korte hoek. Door een mêlee aan benen verdween de bal in de korte hoek. Met een domper trokken wij ons terug richting de thee van Ries.

  Van twee naar drie spitsen

  John van Loen was nog niet tevreden over de organisatorische invulling. De achterstand moest ongedaan gemaakt worden en hij besloot  om er een aanvaller bij te brengen. Jip schoof een linie op en dat betaalde zich naar twee minuten in de tweede helft al uit. Jip over rechts speelde zich prima vrij en gaf de bal strak voor op de geheel vrijstaande Saddy. De tweede helft was twee minuten oud en de achterstand was alweer gelijk getrokken. Weer een zestal minuten later mocht Jordy aan de linker kant een vrije trap nemen, dicht bij de achterlijn, net buiten het strafschopgebied. Het was hotseknotsbegonia voetbal voor de goal van de  ’t Gooi doelman, en Jip leek met een kopbal (!!) de 2-1 aan te tekenen, was het niet dat Steyn het zekere voor het onzekere nam en de bal nog een extra zetje gaf. De klok stond op minuut 58 toen aan alle illusies van de Hilversummers een eind werd gemaakt. Saddy onderschepte een draak van een terugspeelbal en trok de bal vanaf de achterlijn terug richting Shenouda. Schenouda had deze middag al meer mooie kansen gehad, maar ook jammerlijk om zeep geholpen, maar deze bal punterde hij zo ongenaakbaar in de kruising dat al die andere gemiste kansen direct vergeten waren. Binnen het kwartier boog VVZ een 0-1 achterstand om naar een 3-1 voorsprong. ’t Gooi moest nu alles van zich af gooien en de aanval zoeken. Deed dat ook met redelijk wat overgave, maar de kansen op 4-1 waren stukken groter dan de kansen op de 3-2. Shenouda raakte de paal, Rick de keeper en weer Schenouda schoot over. Jelle wist tot twee keer toe een vrije trap te vangen maar dat was ook wel het enige gevaar wat ’t Gooi nog op de mat wist te leggen. De prima leidende scheidsrechter van Twiller floot na drie minuten “extra time” voor de laatste keer.

  Staf tevreden na 0-1 achterstand

  John van Loen was een tevreden man. “Als je ziet dat wij toch binnen een kwartier een 0-1 achterstand omzetten naar een 3-1 voorsprong kan je allen maar trots zijn op dit groepje”. En “Organisatorisch stond het stukken beter dan de oefenwedstrijden tegen de hoog geklasseerde 4e klassers in de oefenwedstrijden”.

  De winst van vandaag is  dat wij twee plekken stijgen op de ranglijst. Na afloop was het vooral in de kantine een opgelucht en feestelijk gevoel. Met DJ Thijs Prinsen werd het feestgedruis nog meer opgeschroefd. Het was alweer een tijdje geleden, maar zo’n volle en feestelijke kantine voelde snel weer vertrouwd.

  Volgende week spelen wij een uitwedstrijd tegen sv Baarm om 14.30 uur

   

  Klik HIER voor de foto's van VVZ '49 huisfotograaf Silvia

   

  Tevens was er vandaag een gastfotograaf in de persoon van Jaap van den Broek. Klik HIER voor zijn foto's