• Blessurespreekuur

 • Wat moet je doen als je een blessure hebt? 

  VVZ '49 werkt sinds enkele jaren samen met Lijf & Visie in Soest. De club biedt haar leden de mogelijkheid om blessures te laten onderzoeken door een erkende (sport)fysiotherapeut. Hoe dit precies werkt wordt hieronder uitgelegd: 

  Als speler van VVZ '49 kan het voorkomen dat er tijdens de sport, of misschien daarbuiten, een blessure optreedt. Bij een aantal blessures zal het vaak direct duidelijk zijn dat voetballen tijdelijk niet meer gaat en zal je contact opnemen met een fysiotherapeut of andere zorgprofessional. Bij blessures waarbij je hierin twijfelt denkt Lijf & Visie graag met je mee tijdens het blessurespreekuur bij VVZ ’49 zelf. 

  Tijdens de check in dit blessurespreekuur van circa 10-15 minuten stelt onze (sport)fysiotherapeut een aantal vragen en verricht een lichamelijk onderzoek om een goed beeld te krijgen van jouw blessure. Vervolgens zal er een eerlijk advies worden gegeven hoe (o.b.v. deze blessurecheck) er het beste gehandeld kan worden. Denk hierbij aan eventuele thuisoefeningen, aanpassingen in trainingsbelasting of toch een intensiever traject bij een (sport)fysiotherapeut.  

  Het belangrijkste doel van het spreekuur is dus ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een eerste blik op de klachten wordt geworpen waarna er een goed plan van aanpak kan worden gemaakt. Dit om jou zo snel mogelijk weer verantwoord te laten sporten! 

  Het blessurespreekuur vindt gedurende het seizoen plaats op maandagavond van 18:15u – 19:15u  in de verzorgingsruimte van VVZ ’49. De blessurecheck duurt circa 10-15 min en is geheel kosteloos. Indien n.a.v. deze blessurecheck wordt verwezen naar de praktijk voor intensievere Fysiotherapie zal er wel aanspraak worden gemaakt op de verzekering (bij spelers <18 jaar en spelers met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie) of komen kosten voor eigen rekening.  

   

  Aanmelden voor het blessurespreekuur kan via: 

  Mail:                                     info@lijfenvisie.nl (o.v.v. Blessurespreekuur VVZ '49) 

  Telefonisch:                      035-60 305 04 (benoem hierbij specifiek dat het VVZ ’49 betreft)