• Blessurespreekuur
 • Wat moet je doen als je een blessure hebt?

  VVZ '49 werkt sinds enkele jaren samen met Lijf & Visie in Soest. De club biedt haar leden de mogelijkheid om blessures te laten onderzoeken door een erkende fysiotherapeut. Hoe dit precies werkt, leggen wij je graag uit.

  Als speler van VVZ '49 kan het voorkomen dat er tijdens de sport, of misschien daarbuiten, een blessure optreedt. Bij een ernstige blessure zal het vaak direct duidelijk zijn, maar bij lichte blessure of bij sluimerende klachten misschien niet direct. Als sporter blijf je dan vaak doorzetten, maar als de klachten niet direct overgaan ga je twijfelen, sla je trainingen over, mis je wedstrijden. Kortom een situatie die iedere sporter wil voorkomen, zeker als je in een team speelt!

  In beide situaties ben je van harte welkom op het Blessurespreekuur van Lijf & Visie. Er zijn geen kosten van een screening van uw blessure. De sporters blijven vrij in de keuze hoe en door wie zij hun blessure laten behandelen. Het belangrijkste doel van het spreekuur is ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een eerste blik op de klachten wordt geworpen waarna er een goede plan van aanpak kan worden gemaakt om zo snel mogelijk weer verantwoord te gaan sporten!

  Het blessurespreekuur vindt gedurende het seizoen plaats op maandagavond van 18:30 – 19:30  in de praktijk van Lijf & Visie op de Koningsweg 4, 3762 EC Soest.

  De fysiotherapeut zal de blessure beoordelen en adviseren op welke wijze je zo spoedig mogelijk weer de training en/of wedstrijd kunt hervatten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je aangepast moet trainen, oefeningen moet doen, of dat een bezoek aan de dokter wenselijk is. Indien mogelijk wordt er overlegd met je trainer.

  Hieronder kort nog even de spelregels:

  Aanmelden voor het blessurespreekuur via:

  • info@lijfenvisie.nl (o.v.v. Blessurespreekuur VVZ '49)
  • telefonisch 035-60 305 04.
  • Aanmelden voor het blessurespreekuur kan tot 16:00u op de dag van het spreekuur.
  • Voor een bezoek aan het ‘Blessurespreekuur’ worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is een service die Lijf & Visie biedt aan de leden van VVZ '49.
  • Indien aanvullende behandelingen nodig zijn om een blessure te verhelpen dan komen deze voor rekening van de speler/ speelster. Is hij/zij aanvullend verzekerd voor fysiotherapie dan is het goed om te weten dat Lijf & Visie met alle zorgverzekeraars contracten heeft en de kosten direct kan declareren bij de zorgverzekeraar.
  • U bent en blijft ten allen tijde vrij om uw eigen behandelaar te kiezen.
  • Spelers <18 jaar kunnen eveneens gebruik maken van fysiotherapeutische zorg, echter deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 18 behandelingen.


  Corona-maatregelen

  Om u veilig en verantwoord te kunnen behandelen, is het belangrijk dat u met het volgende rekening houdt voordat u naar onze praktijk komt:
  ✓ Neem twee schone handdoeken mee
  ✓ Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider
  ✓ Kom niet te vroeg, dus het liefst vlak voor de afspraaktijd

  Wanneer uw gezondheidssituatie is veranderd waarbij klachten zoals neusverkoudheid (hoesten/niezen), loopneus, keelpijn, verhoging (tot 38°C) of koorts ontstaan, neemt u voor uw screening telefonisch contact met ons op om te overleggen. Bij deze klachten komt u niet naar de afspraak.

  We willen u verder graag vragen:
  - Bij binnenkomst uw handen met handalcohol te desinfecteren.
  - Daarna uw gezicht en bijv. mobiele telefoon gelieve niet meer aan te raken.

  Om de veiligheid te waarborgen nemen wij de volgende maatregelen:

  • Uw therapeut begroet u met een glimlach zonder u de hand te schudden.
  • Na iedere behandeling maakt de therapeut de behandelkamer weer schoon voordat de volgende patiënt wordt binnengeroepen.
  • U houdt zich te allen tijde aan de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.