• Het seizoen is nog maar pril, maar de waslijst met blessures binnen de selectie bevat al een heel elftal . John van Loen kon vandaag niet beschikken over Delano, Steyn, Saddy, Kazim en Daniel. Sebastiaan was ook niet geheel fit en begon op de bank, net als de van vakantie teruggekeerde Omer. Zij werden geflankeerd door Bas en Marco. John van Loen was zelfs genoodzaakt de 42 jarige Ruben de Goede weer van stal te halen en in de basis te laten starten.

    Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. VVZ was niet bij machte om ook maar één bal tussen de palen te krijgen. De eerste doelpoging noteerde wij pas in de 40e minuut. Bas had toen al Jordy (die beroerd het veld moest verlaten) vervangen. Een mooie vrije trap van Thijmen werd binnen gegleden, maar de inzet van Floris ging net naast de goal. Danny mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg bij het neerhalen van een doorgebroken speler .UVV presteerde nog minder, maar die ene keer dat zij wel in de buurt van Oscar kwamen, was het gelijk raak. Een foutieve buitenspelval ging hier aan vooraf. Beschamend werd de kleedkamer op gezocht met een 1-0 achterstand.

    In de 2e helft kwam Sebastiaan de gelederen versterken en de bedoelingen waren meteen duidelijk. Met 2 schoten in de eerste 5 minuten werden wij rijkelijk verwent. De keeper had echter geen moeite met deze inzetten. Enkele minuten later had hij wel het nakijken. Een voorzet van Thijmen werd gekraakt en draaide gevaarlijk richting de goal. Met de keeper op het verkeerde been, caramboleerde de bal via de paal het veld weer in. Bas dacht de bal te controleren, maar werd hardhandig tegen het kunstgras gewerkt. De penalty was een koud kunstje voor Sebastiaan.

    VVZ had het betere van het spel, maar een kwartier later hoorde we wijlen Herman Kuiphof in gedachte weer roepen : “Zijn we er toch ingetuind”. Verdedigend was het zeker niet best, maar ook bij de 2-1 zag het er allemaal erg simpel uit. VVZ rechte de rug weer. Omer kwam erin, maar was net zo onfortuinlijk als de wedstrijd slecht was. Omer was net 10 minuten binnen de lijnen toen hij tijdens een actie kermend naar de grond ging. Eerst leek het een breuk in de enkel te zijn, maar achteraf blijkt het een flinke “verzwikking” te zijn. VVZ met 10 man verder, maar deze minderheid zou binnen de 10 minuten weer gelijk getrokken worden. Floris leek een misverstand tussen keeper en verdediger te doorzien. De verdediger botste tegen de keeper waardoor de keeper Floris haakte met een vrije doortocht naar de goal in het vooruitzicht. De verbaasde keeper eraf met rood, waarop een veldspeler de handschoenen van de keeper mocht aantrekken. De brave borst bleek een multifunctioneel talent te zijn. In de eerste helft kneiterdruk met de rol als verzorger (op badslippers). De tweede helft binnen de lijnen als voetballer en eindigen als keeper. Op een schot van Thijmen (assist Bas) moest hij capituleren, maar na 90+ minuten kon hij toch de armen in de lucht steken. Een penalty voor UVV werd in eerste instantie gekeerd door Oscar, in 2e en 3e instantie geblokt door een VVZ been, maar de 4e inzet werd hard tegen de touwen gerost. Deze beschamende vertoning kende een nog beschamender slot. De actie vooraf aan de penalty voor UVV werd een supporter op het balkon te veel. Hij smeet een (nog volle) petfles richting de dug-out van VVZ’49. Een volstrekt belachelijke actie. Dat de fles even hard werd terug gegooid is niet goed te praten, maar wel begrijpelijk. In het tumult wat hierop volgde werd de penalty wel benut, waarop de gemoederen nog steeds niet waren gesust. Deze gingen zelfs na afloop verder bij het terug lopen naar de kleedkamer.

    John van Loen heeft nog twee trainingsweken en één wedstrijd tegen het al nagenoeg geplaatste Houten om het team klaar te stomen voor de competitie. De uitwedstrijd tegen Houten begint om 14.00 uur

    Voor enkele foto's van de wedstrijd, klik HIER