•  

  Voor onder andere middenstanders, ZZP’ers en muzikanten zijn het al maandenlang zeer zware tijden. Maar ook in de categorie klein leed staat uw stukjesschrijver al bijna een jaar stil. Geen kansloze nederlagen of heroïsche overwinningen in de reserve 4e klasse poule 261 om over te schrijven. Niet dat de jeugd helemaal stilstaat want dankzij de inspanningen van de jeugdcommissie is er de afgelopen weken gevoetbald in opblaasvelden of in mini-toernooien.

  Maar nog net voordat Snowmageddon ging toeslaan speelden de 15-1 en 15-2 weer eens een heuse elf-tegen-elf wedstrijd tegen elkaar op de toen nog groene sprietjes van het kunstgrasveld. En dat was niet alleen oefenen op het veld maar ook weer oefenen om de pen te hanteren langs de verder verlaten zijlijn.

  Alsof boer Kuijer aan de andere kant van de spoorlijn in de lente zijn koeien na wintermaanden lang opgehokt te zijn weer de wei instuurde. Beide teams vlogen er vanaf de eerste seconde op; het spel golfde op-en-neer en volop kansen voor beide keepers. Dat het bij rust 0-0 was gebleven was net zo verrassend als een viroloogloze uitzending van OP-1 zou zijn.

  Na de rust schroefde de 15-1 het tempo op, drukte de 15-2 terug in de eigen zestien en met twee fraaie schoten uit de tweede lijn (een pegel en een boogbal) stond het al snel 2-0. Daarna had de wedstrijd beslist moeten zijn maar alleen op de keeper af schoof de 15-1 spits de bal net langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

  Een Hollands voetbalvirus dat al decennia rondwaart trof daarna de 15-1. De ploeg nam namelijk gas terug in de overtuiging dat het op halve kracht de wedstrijd zonder zorgen wel verder kon uitspelen. De 15-2 kreeg daardoor eerst lucht en daarna kansen. Via twee fraaie rake trappen trok de 15-2 de stand weer gelijk en in de laatste minuut voorkwam de paal een winnende goal voor de 15-2.

  Voor de virtuele neutrale toeschouwer was de 2-2 eindstand een prima afspiegeling van de wedstrijd. De eindstand was echter minder belangrijk dan de vulkanistische uitbarsting van opgekropte energie die beide teams tentoonstelde. Nu de zusjes Frozen echter de regie in Nederland hebben overgenomen zal het daar voorlopig even bij blijven.

  Na alle sneeuw- en ijspret kunnen we hopelijk dan snel aan de Regiocup beginnen waarin VVZ-teams in een mini-competitie dorpsderby’s gaan spelen tegen teams van o.a. SO Soest, SEC en Hees. Tot dan!