• Alemdar Kurt volgend seizoen hoofdtrainer sv VVZ’49

  28 dec 2021 Gijs Schaap
 • Onze huidige hoofdtrainer John van Loen gaf half november aan dat hij na dit seizoen te weinig tijd heeft om zijn trainerschap bij VVZ ‘49 voort te zetten, vanaf dat moment is de Technische Commissie van VVZ begonnen om zijn opvolger te zoeken.

  Na diverse aanmeldingen bleven er vanuit de TC drie geschikte kandidaten over. In de 2e ronde waar een spelers afvaardiging van 1e, 2e en O19-1 aanwezig was, is duidelijk geworden dat Alemdar werd gezien als de ideale toekomstige trainer. Afgelopen donderdag 23 december heeft de 42 jarige Alemdar Kurt zijn 1e contract als hoofdtrainer getekend.

  Alemdar is geen onbekende binnen onze vereniging. Hij is op zijn 4e begonnen aan de Eemweg. Als jeugdspeler maakte hij al furore in de diverse selectie teams en op zijn 18e maakte hij de overstap naar de selectie. 12 jaar lang maakte hij deel uit van ons meest succesvolle eerste elftal van VVZ ’49. Hij maakte meerdere kampioenschappen en promoties mee, waardoor ons eerste elftal zelfs een tijdje, het een na hoogste amateurniveau van Nederland heeft gespeeld. Na zijn actieve voetballoopbaan is hij 14 jaar geleden als trainer van de C3 begonnen om vervolgens ervaring op te doen via de C1, B1, A1 en als trainer van het 2e elftal. Momenteel is Alemdar assistent trainer bij het eerste en trainer van onze O15-1. Een echte VVZ-er in hart in nieren kunnen we wel zeggen.

  Voorzitter Aart Bosman is dan ook verheugd om een ras VVZ-er als hoofdtrainer te hebben gecontracteerd.

  “VVZ ‘49 is een paar jaar geleden een andere weg in geslagen door vooral spelers uit de eigen jeugd meer kansen te bieden in de selectie en minder plekken aan spelers van buitenaf te geven. Wij willen die warme groene club zijn met familie en bekenden vanuit onze eigen gelederen. Dit traject kost een paar jaar en Alemdar past als echte VVZ-er perfect in het plaatje. Het helpt natuurlijk ook dat hij een enorme betrokkenheid, drive heeft en veel van onze jeugdspelers al kent.”

  Ook voor Alemdar is het een droom die uitkomt.

  “Prachtig dat ik deze uitdaging aan mag gaan bij mijn eigen club. Vanaf mijn 4e hier gevoetbald en mooie successen behaald en ik heb bij VVZ ‘49 mijn TCIII en TCII gehaald. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik op deze manier iets aan VVZ ‘49 kan bijdrage voor de toekomst. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag voor komend seizoen”

  VVZ ‘49 en Alemdar hebben een 3 jarig contract met elkaar getekend met een evaluatie moment in elke winterstop, waarin beide partijen het contract kunnen ontbinden. De TC gaat de komende periode gebruiken om de verdere invulling van de staf en selectie voor komend seizoen gedaante te geven.