• Komt het u bekend voor? Twee goals voor in een belangrijke wedstrijd met een tegenstander ogenschijnlijk gevloerd ... en dan toch verliezen. Ging het woensdag nog om nog iets onbenulligs als een finaleplekje, zaterdag stond er de eer van de schoolgang op het spel. Klasgenoten van het Baarnsch en het Griftland kruisden de spreekwoordelijke degens op het hoofdveld aan de Eemweg in VVZ-groen en TOV-oranje. De verliezer zou het veld met de rode lantaarn verlaten en een moeilijke week in de schoolkantine tegemoet gaan.

    In de eerste helft boog VVZ nog een achterstand om in een voorsprong om op slag van rust nog de gelijkmaker te incasseren. Na de pauze overvleugelde VVZ de gasten uit Baarn echter en leek ogenschijnlijk de wedstrijd te beslissen door uit te lopen naar 4-2. Maar als een voorsprong in het Walhalla van de Champions League al weinig comfortabel is dan is dat het zeker niet in 3e klasse van regio West-I. Natuurlijk was het erg flauw van TOV dat al hun goals werden gemaakt door een ingehuurde selectiespeler die met kop en schouders boven de andere 21 gladiatoren uitstak. Dat kon toch echter niet de reden zijn om de rode loper voor de rappe spits vrijwillig uit te rollen.

    Op het moment dat TOV de aanval zocht telden we al gauw elke keer een speler of vijf die op de vijandelijke helft eens ging toekijken hoe de rest die counter ging oplossen waaronder een centrale middenvelder die standaard voor zijn spits te vinden was. Aan de andere kant sjokten onze vier verdedigers in rollatortempo naar de middenlijn als VVZ de aanval zocht. Oftewel er stond een Grand Canyon achtige krater tussen onze linies waar de TOV-middenvelders ongestoord met dieptepassjes konden strooien om hun leenspits keer op keer te lanceren die met drie goals TOV in de slotfase de winst bezorgde. En daar waren niet eens 5 minuten en 3 seconden bijspeeltijd voor nodig.

    Een onnodige nederlaag waardoor VVZ op de laatste plaats is beland. Nog twee kansen zijn er om nog een plekje te stijgen. Volgende week is er dan een megastunt nodig tegen titelkandidaat Hooglanderveen maar op voorhand lijkt Nieuwland op de laatste speeldag wel een te nemen horde. Maar dan moet er nog wel even goed getraind worden de komende weken heren !