•  

  Scheidsrechters zijn een uitstervend ras?

   

  En dus zijn nieuwe aanmeldingen van mensen die scheidsrechter willen worden hard nodig.

  Je kunt jezelf aanmelden bij Ad Blom ( ablom@ziggo.nl ). Je krijgt van VVZ '49 dan een opleiding van de KNVB als clubscheidsrechter, een mooi scheidsrechters tenue, een fluitje en een setje gele en rode kaarten.

  Om het scheidsrechterstekort voor de korte termijn op te lossen zijn de volgende afspraken gemaakt:

  1. Alle senioren elftallen, dus vanaf het 1e tot en met het 7e, de VR1 en de VE45+1 zullen spelers worden ingezet voor jeugdwedstrijden. Iedere week levert ieder team 1 speler die ingedeeld gaat worden om te fluiten.Ook de JO19-elftallen worden ingezet:  JO19-1 : JO19-2  en JO19-3. Het maakt niet uit of het elftal Thuis of Uit speelt, er moet in principe iedere zaterdag een scheidsrechter geleverd worden. Als een team op een zaterdag niet ingeroosterd wordt dan is dat gewoon mooi meegenomen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de aanvangstijd bij thuiswedstrijden en de vertrektijd naar uitwedstrijden. Dit zou kunnen inhouden dat sommige elftallen bijv. 2 weken achter elkaar ingezet zullen gaan worden Tip:  De elftallen zouden hun ‘geblesseerde’ spelers zoveel mogelijk kunnen inzetten.
  2. Voor de middagwedstrijden van senioren en jeugd gaan we, indien nodig, scheidsrechters van buiten inhuren bijvoorbeeld via scheidsrechterhuren.nl. Mocht er geen huur-scheidsrechter beschikbaar zijn dan dienen de elftallen zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Wij hopen dat dit in principe niet hoeft te gebeuren.
  3. Voor de wedstrijden waarvoor normaliter een KNVB-scheidsrechter zou worden aangesteld, maar die de KNVB zelf niet kan realiseren, worden onze eigen vaste scheidsrechters ingezet.  Dit zijn het 3e,  JO19-1;  JO17-1;  JO17-2  en JO15-1. Dat houdt in dat er huur-scheidsrechters worden ingezet of indien niet voorradig extra elftallen ingezet gaan worden.Zijn er geen (huur)scheidersrechters beschikbaar dan dienen de elftallen zelf voor een scheidsrechter zorg te dragen.
  4. De jeugdwedstrijden JO13 worden voortaan door door het 6e en het 7e gefloten. Het 6e of 7e team (dat thuis speelt) wordt ingedeeld om JO13 te fluiten
  5. De jeugdwedstrijden tot en met  JO12 worden voortaan gefloten door ouders van de spelers van de desbetreffende teams.

  Wij weten dat dit geen populaire maatregelen zijn maar de nood is hoog en de wedstrijden moeten gespeeld worden. Wij kunnen dus voor de korte termijn geen andere oplossing bedenken. Wij vertrouwen op de medewerking van alle teams.

  Maar de beste oplossing blijft natuurlijk dat er mensen komen die zich aanmelden als scheidsrechter.