• Het sportpark is gesloten. Velden zijn verboden toegang. Verwarming uit, koelingen en keuken leeg. Gebeurd er dan helemaal niks meer binnen de vereniging?

  Ieder persoon die ooit wel eens vrijwilligerswerk op een vereniging heeft gedaan, weet hier het antwoord op. Nee, natuurlijk niet, achter de schermen zijn we druk bezig. Alleen niet meer fysiek op de vereniging, ook binnen onze vereniging is een hele digitale wereld van communicatie open gegaan.

  In samenwerking met de gemeente hebben we onze vereniging echt op slot kunnen gooien. De eerste week na de sluiting was ons complex dagelijks gevuld met heel veel kinderen. We zien nu dat er bijna geen activiteit meer op de vereniging plaats vind. De gemeente heeft ook aangegeven dat zij ons hierin helpen door BOA's actief te laten controleren en waar nodig overtreders te bekeuren. Wij danken de gemeente voor snelle service die zij konden leveren in deze hectische tijd.

  We kijken uiteraard ook naar onze begroting. Geen inkomsten meer, maar wel allerlei vaste kosten. Hier zijn talrijke regelingen voor beschikbaar. Deze zijn aangevraagd en/of worden bekeken. Een zeer onzekere toekomst, niemand die weet hoe lang dit gaat duren. Deze zeer onzekere toekomst maakt het niet makkelijker om een begroting of verwachting te maken in deze financieel zware tijd.

  De jeugdactiviteiten commissie is ook druk bezig. Geplande evenementen van mei en juni zijn uiteraard allemaal uitgesteld of sommige misschien zelfs helemaal geannuleerd. Toch blijven alle radartjes draaien, zodat er gelijk weer gestart kan worden als dat mag. 

  Het vijfde elftal die al weken op donderdagavond aan de digitale rode bar te vinden zijn. Puur om toch even samen te zijn, praten over vroeger toen er nog een bal over het veld rolde en over de situatie nu en de toekomst.

  Ook de teamindelingen voor volgend seizoen moeten gemaakt worden. De afgesproken processen voor teamindelingen kunnen nu niet meer plaats vinden op de vereniging. Eind mei begin juni moeten toch weer alle teams ingeschreven staan, stel je voor dat de bal in augustus weer mag rollen, dan moeten we hier uiteraard wel klaar voor zijn. Dat we nu geen oefenwedstrijden kunnen spelen en spelers kunnen ook niet alvast met een ander team mee trainen. Ook hier zijn we aan het kijken naar oplossingen, mochten we straks in augustus weer de wei in. Communicatie omtrent de teamindelingen en de bekendmaking daarvan zijn wij als vereniging uiteraad afhankelijk van de regelgeving vanuit de overheid, RIVM en de KNVB. Eerst moeten we weten wanneer we weer mogen voetballen en hoe dit van start zal gaan. 

  Voor inname kleding hebben we gekozen om te wachten op hopelijk soepelere richtlijnen. Wij willen nu geen oorzaak zijn van veel verkeer en persoonlijke ontmoetingen. Als de overheid ons vraagt om niet gezellig met je partner te gaan winkelen, maar alleen voor echt noodzakelijke dingen de deur uit te gaan, dan gaan wij u niet vragen om kleding van ongeveer 350 mensen op 1 plek samen te brengen.

  U heeft al een stukje kunnen lezen over het panna veldje. Ook zijn wij bezig met KNVB initiatief "De Groene Club". Door alle maatregelen zijn de meeste vergaderingen digitaal of per telefoon. Als we hier meer informatie over hebben, dan zullen wij dat via de site delen.

  Zelfs de algemene ledenvergadering heeft al op de agenda gestaan. Ook hier moeten wij wachten op richtlijnen vanuit de overheid, met de huidige richtlijnen is dit nu onmogelijk. Er is zelfs al geopperd om een digitale ledenvergadering te organiseren, mocht het zo zijn dat en als...

  De KNVB staat in nauw contact met ons verse lid van verdienste Robert Jan Boers en alle competitieleiders om de werkwijze van het inschrijven van teams voor 2020/2021 toe te lichten. 

  Zoals u leest, achter de schermen is de vereniging in volle vaart, zodat we zeker weten dat, wanneer we weer mogen, wij er ook klaar voor zijn. Alle dank gaat dan ook uit naar de vrijwilligers die zich in deze moeilijke tijd nog steeds tomeloos inzetten voor de vereniging en af en toe met zeer creatieve oplossingen komen.

  Mochten er nog vragen zijn of maakt u zich ergens zorgen over, neem contact op met bestuur@vvz49.nl

   

  "Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist"