• VVZ '49 70 jarig jubileum Dirk Duits

  Wegens ons 70 jarig bestaan, willen we alle leden de kans geven om te vertellen over vroeger. Waar onze vereniging nog steeds de kracht van het verenigen niet verloren is, willen we de jonge leden ook graag vertellen over vroeger. Ballen met een veter, kunstgras bestond nog niet, altijd leuk om te lezen over vroeger.

  Heeft u zelf een verhaal of ook een vader/moeder die al heel lang op de club rond loopt, stuur een mail naar bestuur@VVZ49.nl en wij zullen uw verhaal toevoegen.

  Wij hebben op de website onder informatie nu ook een pagina met oude verhalen. Wij hopen dat deze pagina door veel leden gevuld gaat worden.

   

  Wij trappen af met Dirk Duits:

   

  Na jaren lang straatvoetbal te hebben gespeeld ging Dirk Duits in 1954 bij CJVV in Amersfoort voetballen. Dat was onder leiding van Zwartkruis. Daar heeft hij 10 jaar met veel plezier gespeeld. In 1963 trouwde hij en ging naar Soest verhuizen. Zo kwam hij in 1964 bij VVZ terecht.

  Ik begon met voetballen op de Ferdinand Huycklaan . Als we wilden voetballen moesten eerst de koeien aan de kant anders konden we niet spelen. En dan nog de koeienpoep, die ruimde Mens van de Broek meestal op en dan konden we voetballen tussen de resten koeienvlaaien en molshopen.
  Bij uitwedstrijden gingen we met z’n allen op de fiets als we tegen CJVV Amersfoort of TOV Baarn moesten spelen. Zelf tegen het Paleis Soestdijk team heb ik nog gespeeld.
  Na afloop van de wedstrijd waren er geen douches . We hadden een pannetje met water en daarmee konden we ons wassen. Alleen het eerste had een bouwkeet met een gieter erin om te kunnen douchen.
  Die waren niet voor ons, ik speelde in het 2de .
  Een gele kaart heb ik nooit gehad, wel 1 keer een rode kaart.
  Tegen Putten speelden we. De scheidsrechter dacht dat ik natrapte , maar dat was niet zo hoor.
  Ik was boos en stampte op de grond met mijn voeten. Ik kreeg voor 2 weken een schorsing .
  Maar ik speelde gewoon hoor, maar in een ander team daar had ik geen rode kaart (Ha Ha )
  Van de Broek ( de voorzitter ) belde mij wel eens of ik ook in een ander team mee kon doen omdat ze mensen te kort kwamen. Nou, dan speelde ik gewoon 2 wedstrijden op een zaterdag.
  Na de wedstrijd ging ik altijd naar huis , ik drink geen bier.
  Maar we zijn ook 3 of 4 keer kampioen geworden en dan ging ik wel de kantine in.
  De mannen haalden dan meters bier en voor mij was er dan speciaal een fles Coebergh .
  Ben wel eens aangeschoten op de fiets naar huis gegaan dus.

  Links half speelde ik , soms recht half en speelde de bal door naar van Wijk en die scoorde.
  Maar ik heb ook vaak genoeg zelf gescoord hoor. 1 x ben ik zo hard geschopt dat mijn kuit was gescheurd . Hij kon het niet hebben dat ik de bal had afgepakt. 6 weken kon ik niet voetballen. Maar ik had geluk het was het einde van het seizoen , dus na de zomervakantie was ik er weer bij !
  Twee keer heb ik mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ik tapete mijn voet gewoon goed in, gebroken of niet. Ik kon de jongens toch niet in de steek laten!
  Na 25 jaar voetbal te hebben gespeeld , kreeg ik een tinnen bord van VVZ . als herinnering voor al die trouwe jaren dat ik had gevoetbald en omdat ik het langs spelend lid bij VVZ was, wat ook nog nooit eerder was voorgekomen !
  3 jaar later werd ik 55 jaar en moest ik er mee stoppen en mijn vrouw vond ook wel dat het wel welletjes was geweest. En zo heb ik dus 38 jaar gevoetbald , 10 jaar bij CJVV en 28 jaar bij VVZ.

  De voetbal carierre van Dirk Duits.
  Momenteel ligt Dirk Duits in het ziekenhuis vw een hersen infarct. Maar als ik weer naar zijn voetballen bij VVZ vraag, beginnen zijn ogen al weer te glunderen. Mochten er mensen zijn die een kaartje willen sturen .
  Dirk Duits woont nog steeds met zijn vrouw Nel Duits op de Schaepmanstraat 75 , 3762 SR in Soest.