• Na 2 afgelaste wedstrijden mochten we vandaag aantreden tegen Amsvorde. Deze mannen stonden slechts 1 punt boven ons, een heerlijk 6 puntenduel dus. De weersomstandigheden weer zeer slecht. Iedereen waaide het hele veld over.

  Over de eerste helft kunnen we heel kort en krachtig zijn. 1 goede redding van kraanvogel Stef, meer was het echt niet. Beide elftallen wisten zich geen raad met de windstoten van 200 km/h.

  In de rust had de trainer het een en andere gewisseld. Geert en Romar kwamen erin. Deze mannen begonnen de eerste helft op de bank omdat zij for glory waren gegaan met een legday in de gym, een uur voor de wedstrijd.

  De 2de helft was nog maar net begonnen of Amsvorde kwam na een goed uitgespeelde aanval op een 0-1 voorsprong. VVZ liet zich de kaas niet van het brood eten en kwam na een wereld goal van Jordy op gelijke hoogte. Hij schoot een vrije trap van 30 meter in de winkelhaak. 

  Nog geen 5 minuten later kreeg VVZ en verdiende strafschop van de goed fluitende scheidsrechter Roel van Marle. S/o naar hem. De strafschop werd versierd door Romar na een goede steekbal van Coen. Jordy maakte geen fout en bracht VVZ op een 2-1 voorsprong. 5 minuten daarna precies hetzelfde recept: Romar die wordt gevloerd binnen de 16 en Jordy die werderom geen fout maakt en de 3-1 binnenschiet.

  Na de 3-1 ging Amsvorde wat aanvallender spelen, maar de verdediging van VVZ stond als een huis en dus kwam Amsvorde niet tot goed uitgespeelde kansen. Toch kwam Amsvorde op 3-2 na een goed genomen vrije trap.

  Na de 3-2 ging Amsvorde achterin 1op1 spelen, wat resulteerde in veel ruimte voorin voor VVZ.

  De wedstrijd werd wat grimmiger, Amsvorde raakte gefrustreerd, en VVZ werkte gier gretig aan mee. Een mooi voorbeeld was Geert. Hij mocht een ingooi nemen. Hij maakte zijn veter even los, om hem daarna weer te kunnen strikken. Een onvervalst stukje tijdrekken. De scheidsrechter was hier niet van gediend en sprak hem toe. Het bleef bij een vermaning. 

  Na een bal op de lat en wat hachelijke momenten voor de goal van Stef was het toch VVZ dat weer het net wist te vinden. Uiteraard vanaf 11 meter. De strafschop werd gegeven nadat de keeper van Amsvorde Lars op de achterlijn opzichtig tegen de grond werkte. De scheidsrechter kon niet anders dan opnieuw een penalty toekennen. Penordy scoorde zijn 3e penalty van de wedstrijd. In de laatste minuten werd het duidelijk dat Amsvorde graag wilde douchen. Er werden veel pogingen gedaan om het veld vroegtijdig te verlaten. De scheidsrechter gunde de mannen en warme douche en floot dus af bij een stand van 4-2 voor de Groene Leeuwen. 

  Man of the Match: Penordy

  0-1 
  1-1 Jordy
  2-1 Jordy 
  3-1 Jordy 
  3-2 
  4-2 Jordy