Alweer een koninklijke onderscheiding voor een VVZ’er.

Het viel ditmaal Antonio van den Hengel ten beurt om  de hoogst mogelijke koninklijke onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Vanmorgen werd door Burgemeester Mets de “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau” bij een trotse Antonio van den Hengel opgespeld.

Antonio die met een smoesje naar het gemeentehuis was gelokt had nooit verwacht dat hij vandaag de onderscheiding zou mogen ontvangen. Antonio was tijdens zijn woordje best wel een beetje emotioneel wat het gehele plaatje toch net wat mooier maakte.

Om de hele indrukwekkende lijst met zijn vrijwilligers werkzaamheden op te sommen zou te veel werk zijn en deze opsomming zou nooit compleet zijn omdat het simpelweg te veel is, maar een belangrijk deel bij de aanvraag voor de koninklijke onderscheiding was toch wel het vele werk wat ons Erelid voor onze club heeft gedaan.

Antonio begon op 18-jarige leeftijd bij ons om geld in te zamelen voor de selectie waar hij destijds keeper was. Er was in die tijd nog geen sponsorcommissie en het geld werven ging een beetje hap-snap. Omdat dit Antonio aardig af ging heeft hij de eerste sponsorcommissie opgezet die gezamenlijk de fondsen gingen werven. Later heeft Antonio naast de vele klusjes en commissies die hij voor VVZ’49 verrichtte ook in bestuur en de Technische Commissie gezeten. Antonio werd in 2006 al tot erelid gekozen van onze vereniging.

Door een beetje onvrede met het toenmalige bestuur vertrok Antonio naar S.O. Soest (zoiets als Cruijff die na ruzie een met het Ajaxbestuur een jaartje Feijenoord kampioen gaat maken).

Maar wij zien Antonio nog steeds als een echte VVZ’er in hart en nieren en verwachten hem toch wel terug als hij met zijn voorzitterschap bij de Koninklijke Horeca klaar is. Misschien wel weer in de TC.