Robert-Jan Schoonenberg nieuw bestuurslid VVZ’49
16 augustus 2017
ALLERLAATSTE DRINGENDE OPROEP!!! : Spelregelbewijs halen!
23 augustus 2017
Toon alles

Voor de tweede keer een geslaagde VoetbalFUNdag bij VVZ 49

.

Het eerste grote evenement van het nieuwe voetbalseizoen is alweer een feit.

Op vrijdag 18 augustus 2017, de laatste dag van de zomervakantie, organiseerde VVZ’49 voor de tweede keer een VoetbalFUNdag.

 

Nog voor het voetbalseizoen voor de jeugdteams officieel van start gaat, krioelde het al van de kinderen op de velden van VVZ’49. Na het geweldige succes van vorig jaar was besloten om ook dit seizoen in te luiden met een VoetbalFUNdag: een leuke, actieve en sportieve dag voor kinderen (leden en niet-leden) van 4 tot en met 12 jaar.

Ook dit jaar organiseerde de Jeugdcommissie samen met KidsFUNdagen (Sonja Huizinga) deze dag om kinderen kennis te laten maken met voetbal of om de VVZ’49-jeugdleden alvast een beetje warm te laten draaien voor het nieuwe voetbalseizoen.

Vanaf 10 uur stroomden de kinderen binnen. Van tevoren hadden de kinderen zich op kunnen geven bij Sonja Huizinga, maar zelfs op het laatste moment meldden de kinderen zich spontaan aan. Dit zorgde voor, alweer, een grote opkomst: bijna 90 kinderen hadden zich verzameld in de kantine.

Nadat alle kinderen in groepen waren verdeeld en kennis hadden gemaakt met hun begeleider(s) voor die dag, kon om half 11 de gezamenlijke warming-up beginnen. Gelukkig werkte het weer op dit moment nog goed mee en hoefden de spiertjes niet lang opgewarmd te worden. Negentig paar handen zwaaiden de ouders uit, waarna de officiële training kon gaan beginnen. Er waren verschillende onderdelen uitgezet op het hoofdveld en ook voor de allerkleinsten waren er speciale activiteiten georganiseerd.

Overal waar je keek waren kinderen enthousiast aan het voetballen: er werd gelachen, gezweet, gestreden en genoten. Tussendoor werden de kinderen steeds voorzien van drinken en koek, dus wat wil een kind nog meer?

Helaas waren de weergoden ons aan het begin van de middag minder gunstig gezind… rond 12.15 uur barstte er een enorme bui los. Snel zocht iedereen de kantine op, waar gelukkig de lunch al helemaal klaar stond. Ook dit jaar heeft de organisatie gelukkig geen boterhammen van het plafond hoeven schrapen. Oké, eerlijk is eerlijk, 90 kinderen en 15 begeleiders kunnen er best een behoorlijke zooi van maken, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken… De grotere kinderen hielpen de kleintjes met brood smeren en de grote ladingen boterhammen vonden gretig aftrek. Ondanks dat het nog steeds een beetje regende, werd er na een half uur lunchen luidkeels ‘voetballen, voetballen’ gescandeerd!! U begrijpt… de kinderen waren gekomen om te voetballen en zij lieten zich duidelijk niet weerhouden door het slechte weer.

Met de chocopasta en vruchtenhagel nog op de wangen vertrokken de kinderen weer richting de velden voor het vervolg van het programma. De regen kwam helaas met bakken uit de lucht, maar geen kind die zich hierdoor (letterlijk) uit het veld liet slaan. Vol enthousiasme gingen zij, met hun begeleiders, verder met alle onderdelen. Ook nu werd er tussendoor weer drinken en koek uitgedeeld en later op de middag was het ook nog even tijd voor een ijsje (gelukkig was het inmiddels wel weer droog geworden). Om 15 uur werd de middag afgesloten met een groepsfoto op het hoofdveld.

 

Het was wederom een zeer geslaagde dag! Wij hopen dat iedereen heeft genoten…

 

Aan deze dag hebben heel veel mensen meegewerkt. Onze speciale dank gaat uit naar:

Casper, Sven, Daniel, Tim, Cees, Mark, Bjorn, Sander, Tristan, Jarno, Marius, Floris, Stef, Meike, Desi, Naud, Silvia, Robert-Jan, Sonja, Elly en Daphna (hopelijk zijn wij niemand vergeten te noemen).

 

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor zijn/haar hulp, in welke vorm dan ook!! En uiteraard willen wij ook alle deelnemers bedanken. Zonder jullie allemaal was het nooit zo’n topdag geworden!!!

 

Jan Scholts

Piet Hoogendoorn

Cindy Kieft

 

Klik voor alle foto’s op onderstaande link:

https://www.facebook.com/sylvia.vanderveer.9/media_set?set=a.700488926822464&type=3&comment_id=700576963480327&reply_comment_id=700577180146972&notif_t=photo_album_comment&notif_id=1503240971016864