• Uitleg Stam Renault Champions League

   

  Stam Renault ondersteunt clubs, verenigingen en goede doelen in de regio. Focus van dit Stam beleid is sponsoring / ondersteuning van jeugd omdat Stam het belangrijk vindt dat kinderen hun vrije tijd bij clubs of verenigingen kunnen doorbrengen. Helaas zijn er nog steeds veel gezinnen die zich een lidmaatschap voor hun kinderen van een club of vereniging niet kunnen veroorloven.
  Door ondersteuning van jeugd in de breedste zin van het woord hopen wij een klein steentje bij te dragen waardoor sport betaalbaar en bereikbaar blijft voor iedereen. 

 • Uitleg

  De een na jongste pupillen voetballen elke week hun competitiewedstrijden van 4 tegen 4 op zaterdagmorgen in één tijdvak, namelijk van 9:00 uur tot 10:00 uur. De wedstrijden vinden altijd thuis plaats, namelijk op sportpark Zonnegloren op de velden van voetbalvereniging VVZ’49. Deze competitie noemen wij de "Stam Renault CHAMPIONS LEAGUE". In deze competitie, gesponsord door Stam Renault krijgt elk team de naam van een beroemde buitenlandse topclub, zoals bijv. Barcelona, AC Milan, Arsenal, Real Madrid. Ook spelen zij in het tenue van die topclub.

  Het seizoen wordt, net als bij de KNVB in tweeën gesplitst, nl. in een najaars en voorjaars competitie. Hierbij zal halverwege het seizoen (okt tot jan) de najaarskampioen bekend zijn. Hierna kunnen de teams weer opnieuw worden ingedeeld en start er een voorjaarscompetitie (feb. tot mei) waarin er weer een nieuwe kampioen bekend zal worden.

  Na de Champions League gaan de kinderen over naar de F-pupillen en spelen dan 7 tegen 7 op een half speelveld.
  Na de F-pupillen gaat het kind over naar de E-pupillen (9-10 jaar).In de E-pupillen spelen zij ook 7 tegen 7 op een half speelveld en pas in de D-pupillen (11-12 jaar) gaan de kinderen 11 tegen 11 spelen op een heel speelveld.

  Speluitleg
  De wedstrijden vinden plaats op VELD 6. Op het veld worden 2 veldjes van ieder +/- 20 bij +/- 35 meter uitgezet. De doeltjes zijn 3 meter breed x 1 meter hoog. De velden worden uitgezet met pillonen op de hoeken en op de middenlijn. Dit betekent dat een voetbalveld wordt verdeeld in 4 speelvelden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de achterlijn en een zijlijn van het veld. De ouders/supporters worden verzocht buiten de originele lijnen te staan.
  Tijdens de voorbereiding van het seizoen gaan we de teams trachten even sterk samen te stellen. Mocht er een speler zijn die dit niveau overstijgt dan is de F-coördinator vrij om deze speler door te schuiven naar een 7:7 team. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de speler en ouders.
  Door de bereidwilligheid van sponsors wordt gespeeld in het shirt en broek van de Champions League clubs.Deze tenues krijgen de spelers in bruikleen en mogen alleen gebruikt worden tijdens de wedstrijden. We spelen met kousen passend bij de outfit. In verband met de uniformiteit worden deze kousen door de teamleider aangeschaft en verrekend met de ouders.
  De wedstrijden zullen bestaan uit 3 periodes van 15 minuten die centraal worden aangegeven. Tussen de periode’s 1 ?? 2 en 2 ?? 3 zijn er 5 minuten rust om van speelhelft te wisselen en het bij elkaar roepen voor aanwijzingen van de begeleider. Na afloop worden er 5 penalty’s genomen door het gehele team. Het aantal penalty’s wat is gescoord wordt op het formulier genoteerd.

  De teams bestaan uit 5 spelers waardoor er dus één reserve is. Het is de bedoeling dat iedere speler een evenredig aantal minuten voetbalt, dus er kan constant doorgewisseld worden (zie spelregels).

  Voor iedere wedstrijd moet de begeleider van het thuis spelende team een informatieformulier ophalen bij de organisatie in de jeugdbestuurskamer. De uitslag dient na afloop samen met de begeleider van de tegenpartij te worden gemeld bij de organisatie in de jeugdbestuurskamer.

  De punten verdeling gaat als volgt: 3 punten voor winst, 2 punten voor gelijkspel, 1 punt voor verlies. Deze punten zijn te behalen per periode, er zijn dus maximaal 9 punten en minimaal 3 punten per wedstrijd te behalen.

  De wedstrijden worden begeleid door de begeleiders/ouder of door een jeugdlid.