MEER VOETBALPLEZIER VOOR KINDEREN
17 mei 2017
Joey Bedem en Renzo Krol komen van SEC over naar VVZ’49
23 mei 2017
Toon alles

Slotkamp 2017 : Pffffff…… Het was weer vermoeiend, maar het was het meer dan waard!!!!!!

.

Vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei was weer de jaarlijkse afsluiting voor de D- en E pupillen.

Gelukkig waren de weergoden met ons.

Vrijdagmiddag kwamen 86 jongens en 8 meisje zich melden voor het kamp en gelukkig waren de weergoden met ons.

Bij aankomst kreeg ieder kind te horen in welke tent en bij welke leiders zij tijdens het kamp ingedeeld waren. Toen de luchtbedden opgepompt waren en alle spullen in de tent lagen kon het voetbaltoernooi van start gaan.

Er werd in de volgende teams gespeeld:  Zweden, Denemarken, Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, België, Portugal, Polen, Frankrijk, IJsland en Nederland. De wedstrijden werden gespeeld op veld 1 tot en met 3.

Zoals elk jaar was het weer erg spannend, omdat elk team graag mee wilde doen voor de prestigieuze titel. Er was erg veel strijd, niet alleen bij de spelers maar ook zeker bij de leiders.

Tussen de wedstrijden door werd door alle teams tegelijk gegeten. Op het menu stond patat met een broodje hamburger en/of kipsaté. Het weer stond het niet toe om met zijn allen buiten te eten, dus verhuisden we naar de kantine. Buiten draaiden de 3 grote barbecues overuren.

Rond 21.00 uur kwam de ijscowagen van IJssalon Bemer het terrein oprijden en konden alle kinderen, leiders en medewerkers van het slotkamp een heerlijk ijsje halen.

Daarna konden de kinderen even lekker iets voor zichzelf gaan doen. Sommigen gingen even bijkomen in de tent, maar de meesten besloten toch om weer te gaan voetballen in de voetbalboarding of een partijtje voetvolley te spelen.

Om 22.00 uur kwamen alle kinderen met hun leiders naar binnen waar Gijs en Stanley al klaar stonden om van start te gaan met de voetbalquiz. Per team moesten ze vragen beantwoorden waar ze punten mee konden verdienen. De leiders konden voor hun team extra punten verdienen met het spel petje op petje af. Zweden werd uiteindelijk winnaar van de voetbalquiz.

Tussendoor was er chips,limonade en een bitterhapje.

Na de voetbalquiz mochten nog even naar buiten waar intussen de lampen op het hoofdveld ‘branden’.

Om 01.00 uur was het tijd om de tent op te zoeken. Niet iedereen was het daarmee eens. Er waren een aantal kinderen die nog totaal geen slaap hadden. Om 04:30 uur werd het uiteindelijk wat stiller op sportpark Zonnegloren, maar de eerste kinderen werden rond 06:00 uur alweer wakker om een potje te voetballen of lekker buiten te zitten. Omdat bijna iedereen vroeg wakker was, kon er al om 07:30 uur begonnen worden met het ontbijt.

Om 09.00 uur gingen we weer van start met het spelen van de kwart finales gevolgd door de halve finales. Spanje stond in de finale tegen Italië en bleek aan het langste eind te trekken door met 1-0 te winnen en de titel binnen te slepen.

Om 11:00 uur was het tijd voor de finale Cup Schieten. Er was een aparte finale voor O10/O11, O12/O13 en de leiders.

De winnaar bij O10/O11 was Fons Theunissen. Bij O12/O13 schoot Bram Boshuizen de bal in de cup en bij de leiders ging Matthijs Smit er met de eerste prijs vandoor.

Na het eten van een broodje knakworst was het tijd voor de prijsuitreiking.

Alle kinderen gingen naar binnen waar Gijs en Stanley al klaar stonden met de prijzen.

Maar voor ze daar aan begonnen moest ik eerst naar voren komen. Na 13 jaar de organisatie van het slotkamp te hebben gedaan heb ik besloten om het stokje vanaf volgend seizoen over te dragen aan Stanley Demmers. Na het in ontvangst nemen van een fotocollage (met foto’s uit alle Slotkamp edities), een kadobon en een mooie boeket bloemen, waarvoor nogmaals ‘Super bedankt!!!!!!!!!!!!!!‘ was het toen tijd voor de prijsuitreiking.

Als eerste mocht het team van Zweden naar voren komen , want zij wonnen de voetbalquiz met 1 punt verschil.

Daarna mocht Spanje zich melden om hun prijs in ontvangst te nemen als winnaar van het voetbaltoernooi.

Toen mochten Fons Theunissen, Bram Boshuizen en Matthijs Smit naar voren komen om de beker in ontvangst te nemen die ze hebben gewonnen met Cup Schieten.

Hierna was het tijd om de tenten op te ruimen en naar huis te gaan om daar lekker verder te slapen………………………….

Slotkamp 2017 kwam hiermee ten einde en mag gezien worden als ZEER GESLAAGD.

Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd om van dit slotkamp een groot feest te maken bedanken. Het is altijd moeilijk namen te noemen, omdat je dan kans maakt dat je iemand vergeet, maar ik ga het toch proberen. Dus Gijs Schaap, Frank Smit, Jos Frölich, Paul van Scharrenburg, Angelique Boers, Mirjam van de Meer, Janneke Draaijer, Samantha Schaap, Jessica Demmers, Cindy Kieft, Manon van Doorn, Mathijs Smit, Jordy Schimmel, Jefta van den Broek, Oskar van Logtestijn, Daan van Vliet, Tim Brand, Stanley Demmers, Kai Janmaat, Sergio Kok, Kevin Schimmel, Marlow Roeland, Robert-Jan Schouten, Jonathan Schuitemaker, Steyn Boers, Jan Willem Steenbakkers, Maarten Brunnekreef, Hamar Muis, Peter vd Munt, Ernst Steman, Daan van Scharrenburg, Thijmen Volmer, Bart vd Schoot, Jerry Schimmel en Robert van Doorn en natuurlijk alle scheidsrechters heel erg bedankt namens mijzelf en alle kinderen die aanwezig waren op het slotkamp.

Verder wil ik natuurlijk alle mensen bedanken die mij de afgelopen 13 jaar hebben geholpen om het slotkamp tot een succes te maken.

Toch wil in het bijzonder Gijs Schaap bedanken, want hij was de afgelopen 13 jaar mijn

linker en rechter hand. GIJS BEDANKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Stanley, jou wil ik heel veel succes wensen met het organiseren van de volgende edities van het slotkamp. Ik heb er het volste vertrouwen in dat je dit gaat lukken!

Verder wens ik jullie allemaal veel plezier op de familiedag, een fijne zomervakantie en ik hoop jullie allemaal het volgend seizoen weer bij VVZ’49 te zien.

EN GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG

https://www.myalbum.com/album/ckvhDEmpiosU

 

Silvia Schimmel