Lotenboekjes Grote Clubactie kunnen worden ingeleverd bij de zaterdagdienst
8 oktober 2017
VVZ’49 1 – De Meern 1 2-2 (1-2)
14 oktober 2017
Toon alles

Lege Tank kost JO9-2 de Zege

Grote personele problemen teisterden de JO9-2 in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen DOSC. Muhammed zit nog in de ziekenboeg en de neefjes Kaan & Mirac reisden af naar een bruiloftsfeest zodat we een mannetje tekort hadden. De andere VVZ-teams speelden tegelijk maar gelukkig konden we nog Manuel, het jongere broertje van Julian strikken om het zestal compleet te maken.

De start was als vanouds met een snelle openingsgoal van Roan, treffers van Mike en een alerte Lasse die slordig uitverdedigen wederom afstrafte met een doelpunt. DOSC beschikte ook over een trefzekere spits die echter door Anton goed werd afgestopt zodat met een ruime 7-3 voorsprong de rust werd ingegaan.

Maar waar VVZ’49 het met de mannen binnen de lijnen moest doen kon DOSC blijven rouleren met maar liefst drie wissels. In het begin van de 2e helft wist VVZ nog wel te scoren maar de vermoeidheid sloeg toe. De jonge Manuel verweerde zich samen met broer Julian dapper in de verdediging maar in het slotgedeelte was er geen houden meer aan. VVZ liep op het tandvlees terwijl DOSC weer eens een trio verse krachten inbracht zodat het tegendoelpunten regenden.

Langs de zijlijn sloeg toen de paniek toe want beide coaches hadden de score niet echt goed bijgehouden. Uiteindelijk hielden we het maar op een 9-9 gelijkspel wat recht deed aan het enthousiaste spel van beide teams. Waarschijnlijk had VVZ wel gewonnen maar strategisch is een gelijkspel wel prima. In de nieuwe KNVB-opzet kan je geen kampioen meer worden en als je alles wint wordt je zomaar tussentijds gepromoveerd waar we zeker niet aan toe zijn. Van de DOSC-coach begrepen we dat er nog een paar sterke teams in de poule zitten zodat we nog een paar van dit soort fijne gelijkwaardige potjes tegemoet kunnen zien.