Geen middagtrainingen op woensdag 13 september
4 september 2017
DRINGEND HULP GEZOCHT IN ONZE KANTINE!
6 september 2017
Toon alles

JO14-2 boekt eenvoudige zege in eerste bekerwedstrijd

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en gelijk om 07.30 uur vertrekken. Dit soort tijdstippen associeer je met de F-jes maar het lijkt er op dat we nooit verlost raken van de wekker op zaterdagochtend, want ook de volgende 2 wedstrijden staan weer om 8.30 uur ingepland!

Maar goed, het stralende zonnetje vergoedt veel en zo’n eerste wedstrijd is ook altijd weer een beetje spannend. Zullen de mannen al in staat zijn een goede pot voetbal op de mat te leggen? Hoe zullen de nieuwe aanwinsten keeper Victor en Mats zich manifesteren? Zal de eerste wedstrijd van het seizoen tegen BFC O14-4 een klinkende overwinning worden?

Na een vlotte wedstrijdbespreking en uiterst geconcentreerde warming up ging de O14-2 er op het hoofdveld van BFC  lekker tegen aan. De tegenstander wordt gelijk op de eigen helft vastgezet en er wordt vlot gecombineerd.  De aanvalsopzetten worden mooi van uit de achterhoede opgebouwd en  zijn af en toe een lust voor het oog! Na een aantal kleine kansjes is het Harm die de 0-1 aantekent na goed doorzetten van Jens op de rechterflank. Hierna scoort BFC warempel uit een van de weinige keren dat ze de middellijn passeren de 1-1. Maar hierna ontstaat er een waar kansenfestival voor VVZ waarbij de keeper van de tegenpartij de kans krijgt om uit te groeien tot man van de wedstrijd. Talloze doelpogingen stranden op de keeper of anders wel op een been van een van de vele spelers van BFC die zich in het strafschopgebied bevinden. Gelukkig weten Anne en Olav het net nog wel te vinden waardoor de ruststand 1-3 bedraagt.

In de 2e helft is het spelbeeld zo mogelijk nog eentoniger. BFC wordt volledig teruggedrongen op eigen helft. De verdediging staat als een huis. Keeper Victor brengt een extra dimensie in het spel door goed  aanspeelbaar te zijn voor de defensie. Hierdoor lukt het steeds goed om de aanvallen van achteruit op te bouwen. Ook Mats staat zijn mannetje en draait gelijk lekker mee als robuuste verdediger in de soepele machine die de O14-2 vandaag is. Want ook in de 2e helft regent het kansen voor de O14-2. Paal en lat worden geraakt, diverse schoten worden weer vakkundig gestopt door de keeper of stranden weer op het woud van benen in het strafschopgebied. De O14-2 weet de score toch uit te bouwen middels  Burak, Coen en nogmaals Olav en Harm waardoor de eindstand op 1-7 uitkomt. Een enigszins geflatteerde uitslag want de score had veel hoger uit kunnen vallen.

Al met al een zeer verdienstelijke wedstrijd van de O14-2. Het spel was zeer verzorgd en er werd gewoon goed gevoetbald! Als we deze lijn kunnen voortzetten belooft dat veel goeds voor het aankomende seizoen! Complimenten aan het hele team hiervoor. Natuurlijk ook dank aan invallers  Anne en Bram!