Verkeerde VVZ ’49 Poster in de Soester Courant
14 juni 2017
Het avontuur van JO11-1 in de hoofdklasse, seizoen 2016-2017
16 juni 2017
Toon alles

Het seizoen 2016/2017 van de dames

Een nieuwe trainer (Wout Posthuma), veel nieuwe speelsters en een klasse hoger. Dit waren de ingrediënten voor het seizoen 16/17 van de dames. Begin augustus werd gestart met de voorbereiding. Ondanks de goede trainingen en het steeds beter wordende spel werden de beker (oefen)wedstrijden helaas alle drie verloren. Maar vol goede moed werd aan de competitie begonnen, we moesten nog aan elkaar en aan de nieuwe speelstijl wennen, alles zal wel goedkomen…

Helaas bleek na vier nederlagen in de competitie dat de 4de klasse (nog) iets te hoog gegrepen was voor deze nieuwe en jonge groep speelsters. Er werd besloten om het in de vijfde klasse opnieuw te proberen. Echter een klasse lager spelen betekent niet dat alles dan opeens makkelijker wordt. Ook in de vijfde klasse hadden de dames het lastig.

De eerste wedstrijd in de vijfde klasse ging verloren en daarmee zakte de moed bij de dames een klein beetje weg. Maar gelukkig kwam de eerste driepunter al snel. In de tweede wedstrijd werd Oranje Wit met 0-4 verslagen. De daarop volgende wedstrijden werden niet gewonnen. Het was steeds net niet en met het ontbreken van een “echte” spits en een “echte” keepster is het soms ook erg lastig om te winnen. De uitwedstrijd bij TOV werd dan wel gewonnen, 0-13!, maar geen van de dames van VVZ was bij deze wedstrijd aanwezig (foutje bedankt). Vlak voor de winterstop was er nog een klein hoogtepuntje, thuis werd na een zwaarbevochten wedstrijd gelijk gespeeld tegen de dames van Seastum VR 4 (2-2). Dit alles resulteerde in een toch wel teleurstellende negende plaats in de winterstop.

Na de winterstop hetzelfde beeld. De dames van VVZ wilden wel, maar het scorend vermogen ontbrak en steeds wisselende speelsters die hun keeperskunsten moesten vertonen pakte ook niet altijd even goed uit.

Werden er dan helemaal geen punten gepakt? Er werden wel degelijk punten gepakt. Er werden zelfs wedstrijden gewonnen! En de winfie werd geïntroduceerd.


Na elke winst werd trainer Wout op de hoogte gebracht door een mooie foto van zijn dames. Zo waren er winfie’s van de wedstrijden tegen: Driebergen VR 2 (2-3), TOV VR2 (3-1, deze keer wel eerlijk verdiend), Oranje Wit VR1 (3-1) en Hercules VR 3 (3-2). Naast al deze overwinningen werd er ook nog 2x gelijk gespeeld, zowel tegen Odin VR 2 als tegen VSC VR 2 werd het 2-2. Het totaal aantal punten van de dames bleef steken op 21, wat een 10de positie opleverde aan het einde van het seizoen.

Afgelopen weekend hebben de dames en Wout het seizoen in het Friese Makkum geëvalueerd. Het is niet het seizoen geworden wat we begin augustus 2016 voor ogen hadden. Maar het is wel een seizoen geweest waarin we veel hebben geleerd, een team zijn geworden en het belangrijkste plezier hebben gehad!

Vol goede moed gaan we nu de zomerstop in, lekker genieten en even geen voetbal. En vanaf 14 augustus gaan we er weer helemaal voor!