Let op je (Pas)foto in de nieuwe Voetbal.nl en Wedstrijdzaken App’s!!
26 augustus 2017
Belangrijkste spelregel wijzigingen voor de pupillen 08 en 09 voor het seizoen 2017-2018
31 augustus 2017
Toon alles

De kop is eraf voor VVZ ’49 JO12-1

Als een groep boerenzonen uit Roodeschool die voor het eerst van hun leven op Amsterdam CS uitstappen en de Dam oplopen. Met zachte pas, de hand voor de mond geslagen van verwondering en uitpuilende ogen van verbazing de indrukken van een nieuwe wereld tot zich nemend. De gloednieuwe JO12-1 betrad namelijk voor het eerst het grote-mannen-veld.

Voor de zomer vol costa’s en campings werd er nog gespeeld op een driekwart (11-1 met 9 tegen 9) of half veld (11-2 met 7 tegen 7) maar nu beide teams gefuseerd zijn aangevuld met een gerichte aankoop van SEC (Bram) is het gedaan met het kluitjesvoetbal. Een echt veld biedt ruimte als  een dansende Julie Andrews op een alpenweide, het grote doel voelt als het staan onder de Arc de Triomphe en ineens staan voetbalvaders driftig te zwaaien met een vlaggetje voor het fenomeen ‘buitenspel staan’. Kortom, er was veel te zien en te beleven voor de helden van de 12-1 op de zaterdagmorgen bij AFC Quick Amersfoort.

De tegenstander in deze oefenpot had al geoefend op het grote veld en dat betaalde zich meteen in het eerste kwartier uit: 4-0. De eerst VVZ-vader belde in paniek langs de lijn al met de zaakwaarnemer nu de transferdeadline van 1 september met rasse schreden nadert. Maar al het begin is moeilijk en na het Amersfoorts kwartiertje herpakte de formatie uit Soest zich. Aan Duco was de eer om de handtekening onder de eerste goal van het seizoen te zetten. Quick antwoordde nog met een fenomenaal schot in de kruising waar zelfs de goed acterende ingevallen keeper Roel geen antwoord op had.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld omgedraaid. Thom had, hersteld van zijn warming-up blessure, zijn vertrouwde plek onder de lat weer ingenomen, laatste man Yasin gooide de beuk erin en  de backs Tunahan en Julia lieten geen AFC’er op de vleugel meer door. VVZ was de baas op het veld. Talha en Cihan kregen steeds meer grip op het middelveld wat toch de lastigste linie is om aan te wennen bij de overgang naar het grote veld. En VVZ ging kansen krijgen. Burhan kwam een teen tekort, Arvid kopte hard maar rakelings over en nadat al eerder een penalty was weggewuifd had Per er vervolgens 100% één verdiend nadat zijn benen onder zijn lijf werden weggemaaid. Uiteindelijk was het Luan met een indrukwekkende sprint vanaf eigen helft die Quick het nakijken gaf en de tweede VVZ treffer op het scorebord toverde. Na een klutsgoal tegen eindigde de oefenwedstijd in 6-2.

De uitslag doet er niet zoveel toe in een oefenwedstrijd; belangrijker is de constatering dat met slechts één training in de benen het team al zoveel progressie maakt in een enkele wedstrijd. Van verdwaalde toeristen in het eerste kwartier naar een geoliede aanvalsmachine in het laatste kwartier. En dan is het geheime wapen Bink er nog niet eens bij. Met nog een oefenwedstrijd, drie bekerpotjes en een serie trainingen voor de boeg heeft trainer Albert Bots dus nog voldoende tijd om deze ruwe diamantjes goed bij te slijpen voordat de competitie eind september begint. Uw sterreporters Sven en Martijn zijn er in ieder geval weer klaar voor om getrouw verslag te doen van het wel en wee van uw favoriete VVZ-team.