Eerste gesprekken met gemeente hebben plaatsgevonden over de kleedkamers
23 april 2017
Trainingsveld (veld 6) met ingang van maandag 1 mei a.s. buiten gebruik.
28 april 2017
Toon alles

Alweer een koninklijke onderscheiding voor een VVZ’er

Er is vandaag wederom een VVZ’er koninklijk onderscheiden. Dit maal viel de eer aan Antonio van den Hengel ten beurt. Vanmorgen werd door burgemeester Mets de hoogst mogelijke koninklijke onderscheiding in Nederland, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, bij een trotse Antonio opgespeld.

Antonio was met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt en hij was totaal niet voorbereid op de onderscheiding. In zijn dankwoordje was Antonio best wel een beetje emotioneel wat het gehele plaatje toch net even wat mooier maakte.

Door zijn vele vrijwilligerswerk dat hij voor de gemeenschap verrichtte heeft Antonio deze hoge onderscheiding ontvangen. Maar zijn loopbaan op het gebied van vrijwilligerswerk is toch bij VVZ’49 begonnen.

Op 18-jarige leeftijd begon Antonio met het werven van fondsen voor de selectie waar hij destijds 2e keeper en grensrechter was. In die tijd ging het ophalen van sponsorgeld nog een beetje hap-snap. Echter dit kunstje ging hem goed af en zodoende was de bodem gelegd voor de eerste opzet van een sponsorcommissie. Deze sponsorcommissie kon toen gezamenlijk en bovenal gestructureerd geld voor de club ophalen.

Daarna heeft Antonio vele klusjes, commissies en andere werkzaamheden gedaan voor de club. Op 24-jarige leeftijd kwam Antonio in het bestuur, ging er weer uit en kwam later weer in het bestuur toen de club in echt heel zwaar weer zat. Ook heeft Antonio naast zijn bestuursfunctie jarenlang en tegelijkertijd ook zitting gehad in de Technische Commissie van de selectie.

Je kon op Antonio altijd een beroep doen want het woord nee zal je niet makkelijk vinden in zijn woordenboek. Voor al zijn verrichtte werkzaamheden werd Antonio in 2006 tot erelid van VVZ’49 benoemd.

Later kreeg hij wat meningsverschillen met het toenmalige bestuur waardoor Antonio naar S.O Soest vertrok. Zoiets als Johan Cruijff die een meningsverschil met het Ajax bestuur heeft en dan een jaartje Feijenoord kampioen gaat maken.

Maar wij zijn toch trots op de koninklijke onderscheiding die Antonio vandaag heeft ontvangen want hij is en blijft toch een VVZ’er in hart en nieren. En wij weten dat Als Antonio klaar is met zijn voorzitterschap bij de Koninklijke Horeca Bond dat hij dan weer een functie bij ons gaat vervullen. Misschien wel weer TC lid. Wie weet.